Yoga & Meditatie

Yoga & Mindfulness voor Kinderen

Grow & blossom 

[divider line_type=”Small Line” line_thickness=”3″ divider_color=”extra-color-1″ custom_height=”20″ custom_line_width=”100″]

Toen ik zelf met yoga en meditatie begon en ik me realiseerde hoeveel het me bracht, ontstond vrijwel meteen het idee om het aan kinderen door te geven.  Ik weet nog dat ik dacht: hoe eerder mensen dit in hun leven leren kennen, hoe beter. Die rust, helderheid, vreugde en vrijheid die kunnen we allemaal wel gebruiken. 

Opleidingen heb ik gevolgd bij Dolfijn Wellness: Kinderyoga, en bij Academie voor Mindful Teaching: Mindfulness voor Kinderen. Wat ik daar leerde pas ik nu met veel plezier toe. Zowel thuis met mijn eigen kinderen als in opdracht van organisaties en als (privé-)lessen.

Het is mooi om te zien hoeveel plezier kinderen aan yoga en mindfulness beleven, en hoe gemakkelijk ze het oppikken. Universele principes als verbinding en dankbaarheid herkennen ze snel, en ze zijn er vaak nog heel dichtbij. Het is voor mij een vreugde om kinderen te begeleiden dicht bij hun eigen kern te blijven, zodat ze van daaruit kunnen bloeien: op hun eigen, unieke manier.

De lessen worden afgestemd op de groep, en worden samengesteld op basis van diverse elementen: yogahoudingen, aandachtsoefeningen, meditatie, visualisatie, massage, energie-oefeningen, creatieve opdrachten, spel-elementen en verhalen. Elke les heeft een thema als rode draad, en we beginnen of eindigen met een kringgesprek. Het is steeds weer verrassend om te merken wat een wijze dingen de kinderen te vertellen hebben. 

[image_with_animation image_url=”1195″ alignment=”” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”]
[divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”default”]

Blog over Yoga & Mindfulness voor Kinderen

[divider line_type=”No Line”][recent_posts style=”minimal” category=”all” columns=”4″ posts_per_page=”8″]
[image_with_animation image_url=”1081″ alignment=”” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”]
[image_with_animation image_url=”1077″ alignment=”” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”]
[image_with_animation image_url=”1078″ alignment=”” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”]
[image_with_animation image_url=”1080″ alignment=”” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”]