Wrap up – Leven vanuit je essentie blijvend integreren

Leven vanuit je essentie blijvend integreren

[image_with_animation image_url=”2302″ alignment=”center” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Samenvatting

In deze laatste video doen we een ‘wrap up’ van alles wat we geleerd hebben gedurende de miniserie. De vier elementen voor leven vanuit je essentie lopen we nog eens langs, en we zien hoe die met elkaar samenwerken en elkaar versterken. Ook geef ik je nog een laatste gouden tip mee voor hoe je wat je geleerd hebt blijvend kunt integreren in je leven. Zodat je leven in toenemende mate steeds leuker en makkelijker wordt.

Hoe helpen de 4 stappen die we samen hebben doorlopen je om meer en meer te leven vanuit je essentie, en hoe werken ze met elkaar samen?

Deel 1: Innerlijke stilte vinden

Deel 1 van de miniserie ging over innerlijke stilte. Door ruimte te creëren tussen jou en je gedachtestroom komt er meer vrijheid, en kom je meer in contact met wie je diep van binnen echt bent; je eigen essentie. Omdat je minder wordt afgeleid door ruis en alles wat je eigenlijk niet bent. Daarnaast komt er meer helderheid over wat je echt wilt en belangrijk vindt in je leven, in het moment. Door de stilte en de helderheid wordt het ook makkelijker om je intuïtie te horen.

Deel 2: Contact maken met je intuïtie

In deel 2 ging het om intuïtie. Je zou je intuïtie kunnen zien als informatie die komt vanuit je eigen bron; je essentie. Je komt ermee in contact met je ‘eigen wijsheid’, en hebt toegang tot kennis en wijsheid vanuit de oneindige bron; de essentie van alles. Doordat je meer innerlijke stilte hebt maak je gemakkelijker contact met je intuïtie. En je kan je intuïtie goed gebruiken voor de elementen van deel 3 en 4.

Deel 3: Blokkades wegnemen

Vervolgens zijn we in deel 3 aan de slag gegaan met het opsporen en verplaatsen van blokkades. Blokkades in je energieveld kunnen ook ruis veroorzaken, en gedachten, gevoelens en gedrag voortbrengen die niet op één lijn zijn met wie je echt bent; je essentie. Door dat stapje voor stapje op te ruimen komt er ook meer helderheid, en zit er minder in de weg aan ‘in-gewikkelde’ lagen tussen jou en je essentie. Je intuïtie kan je helpen bij het herkennen dat er iets wil worden opgeruimd, en wat het is.

Deel 4: Met positieve intentie je dag beïnvloeden

Tot slot hebben we in deel 4 gemerkt hoe je met positieve intentie invloed kunt uitoefenen op je dag, en daarmee ook op je leven. Door dit te doen creëer je van binnenuit; vanuit je eigen essentie. Om te weten te komen wat je die dag graag wilt ervaren, kan je natuurlijk heel goed je intuïtie inzetten. Blijf ook intuïtief afstemmen op het proces. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je tijdens het zetten van je intenties ook merkt waar er nog iets wil worden getransformeerd, zodat je nog meer goeds kunt toelaten in je leven.

Gouden tip

Dan nu de gouden tip: want hoe zorg je nou dat je de oefeningen waarvan je gemerkt hebt dat ze behulpzaam voor je zijn ook echt blijft doen, en ze integreert in je dagelijks leven. Wat ik zelf heb gemerkt is dat het voor mij het beste werkt om een ‘daily practice’ te hebben: een vast moment op de dag waarop ik de oefeningen doe. Door die consistentie wordt het een gewoonte en is het makkelijker om je ertoe te zetten: je systeem went eraan, en je gaat er zelfs naar toeleven; je krijgt er zin in. Het gaat dan steeds meer vanzelf. Kijk zelf wat voor jou het beste moment is. Voor mij werkt het beste de ochtend. Omdat ik het dan mijn dag mee in neem, en omdat ik zeker weet dat ik er dan tijd voor heb: ik zet de wekker er eerder voor. Het helpt mij daarbij goed om dan precies te weten wat ik ga doen. Dus niet ‘ik wil misschien gaan mediteren’, maar een specifieke meditatie, waarbij ik zorg dat ik er makkelijk bij kan. Ik maak een programmaatje voor de ochtend, met een lijstje in volgorde. Soms doe ik een week of een maand lang achter elkaar (ongeveer) hetzelfde, maar het kan ook per dag verschillen.

Je zult merken dat je zelf creatief je programma gaat samenstellen en ermee zal variëren. Je kunt de oefeningen uit deze miniserie daarbij gebruiken, maar misschien vind je in de loop der tijd ook andere oefeningen die je fijn vindt, en leg je je eigen bibliotheek aan. Zo is het bij mij gegaan. Terugkijkend op de afgelopen jaren zie ik hoezeer mijn dagelijkse moment mijn leven heeft beïnvloed, in positieve zin. Stapje voor stapje, beetje voor beetje, meer vrijheid en bewustzijn. En altijd merk ik direct het verschil op de dag zelf. Als ik de oefeningen heb gedaan voel ik me blijer, en ben ik meer aanwezig en ontspannen. Dat heeft duidelijk ook effect op mijn omgeving: hoe mensen zich voelen bij mij, en hoe ze op me reageren.

Gouden tip: Gun jezelf een ‘daily practice’: kies een moment op de dag en maak het een vaste gewoonte om de oefeningen te doen, op je eigen wijze en volgens je eigen programma.