Leven vanuit je Essentie – Positieve intenties delen

Positieve intenties delen

3 tips die je helpen je positieve energie te verspreiden:

1. Energiebal maken voor kinderen. 

Als je een kind hebt, dan kan je de oefening met de energiebal ook voor hen doen. Maak voor je kind een eigen, aparte, energiebal. En vul die met alles wat je je kind die dag toewenst om te ervaren. Bijvoorbeeld vreugde, het gevoel geliefd te zijn, plezier bij het buitenspelen, zelfvertrouwen, focus, etc. Gebruik je intuïtie om te onderzoeken waar ze die dag veel aan zullen hebben, en wat in het hoogste goed en welzijn is; zowel voor henzelf als voor alle betrokkenen. Als je voelt dat de bal goed gevuld is met positieve intentie, dan stel je je voor dat het wordt geïntegreerd in het lichaam van je kind, en dat het van daaruit naar buiten straalt. Wat natuurlijk ook fantastisch is: leer (je) kinderen hoe ze voor zichzelf een energiebal met positieve intentie kunnen maken en integreren. Al zo jong als vanaf 3 of 4 jaar kunnen kinderen dit heel goed zelf leren en toepassen. En daar hebben ze de rest van hun leven profijt van.  

2. Leer anderen hoe ze met positieve intentie kunnen werken.

Positieve intenties gebruiken om je dag te beïnvloeden is een relatief makkelijke en tegelijk zeer effectieve techniek. Het gaat om bewuste aandacht, en het kunnen sturen daarvan. Als mensen er voor het eerst van horen, en het gaan merken, kan het een grote eye-opener voor ze zijn, en je geeft ze er echt een cadeau mee. Misschien vind je het leuk om andere mensen te leren hoe je het kan toepassen, en het op die manier nog meer te verspreiden. Bijvoorbeeld aan familieleden, vrienden, of collega’s. Als je iets aan anderen leert, versterkt dat vaak ook je eigen kunsten: doordat je het uitlegt en voordoet, ga je het zelf ook meer begrijpen en dieper integreren. Het werkt inspirerend, beide kanten op. Het is goed om je te realiseren, en dit ook over te brengen: positieve intentie gaat altijd uit van het principe dat het in het hoogste goed en welzijn is van het geheel en van alle betrokkenen. Het kan dus niet gebruikt worden om anderen te manipuleren. Stel bijvoorbeeld dat je graag wilt dat mensen je producten gaan kopen, dan kan dit als het in overeenstemming is met waar die mensen behoefte aan hebben; dus als het echt wat toevoegt en het ze verder brengt.  

3. Breng positieve intentie in je projecten. 

De oefening met de energiebal kan je ook toepassen voor je werk. Of voor bijvoorbeeld specifieke projecten waar je aan werkt, of een gesprek dat je zult hebben die dag. Je doet dan hetzelfde als wanneer je de oefening inzet voor jezelf, maar dan aan het einde stel je je voor dat je de energiebal in het project brengt. Gebruik daarbij je fantasie en je intuïtie. Voor de energiekwaliteiten die je kan gebruiken, kan je bijvoorbeeld denken aan: flow, voortgang, helderheid, samenwerking, wederzijds begrip, succes, etc. Gebruik je intuïtie om te weten waar je het voor wilt inzetten. Houd het ruim en creatief, het kan bijvoorbeeld ook zijn: je vakantie, het opruimen van het huis, een zakendiner, een les die je gaat geven, je plan om weer te gaan hardlopen, etc. Zie de energiebal het project ingaan en helemaal opvullen, en zie hoe het van daaruit verder naar buiten rondom uitstraalt. Ook hier geldt weer dat de intentie altijd wordt gezet voor het hoogste goed en welzijn van het geheel en van alle betrokkenen.