Miniserie Leven vanuit je Essentie – Blokkades wegnemen

[divider line_type=”No Line” custom_height=”125″]

Blokkades wegnemen

[image_with_animation image_url=”2138″ alignment=”center” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Wat zijn blokkades? De blokkades die ik hier bedoel zijn blokkades in je energieveld. Je energieveld kan je zien als het veld in en om je heen. Dat bestaat uit allemaal hele kleine deeltjes die bewegen, met ruimte ertussen. Die beweging heeft een bepaalde snelheid: de energie-frequentie. Als het in je energie lekker doorstroomt, dan bewegen al die kleine deeltjes met elkaar in harmonie. Je kan dit vergelijken met een school kleine visjes in de zee. Als het lekker stroomt, zwemmen de visjes dezelfde kant op. Als er sprake is van een blokkade, dan gaan de energie-deeltjes verschillende kanten op, en dan stroomt het niet makkelijk. Het is dan niet in de flow, maar ingewikkeld.

Een blokkade in je energieveld kan je merken als een fysieke klacht, bijvoorbeeld pijn in je nek. Het kan ook zijn dat een blokkade in je energie zich uit als een patroon dat je merkt in je leven. Zoals een terugkerende onprettige ervaring in je relaties. Bijvoorbeeld in je vriendschappen kom je steeds hetzelfde soort iets tegen. Dit kan dat opgespoord worden als een patroon, een blokkade, in je energieveld. En op dat niveau kan het ook opgelost worden.

In de oefening die ik voor je heb ingesproken ga je werken met een patroon waar je last van hebt. Ik raad je aan om te beginnen met iets kleins. Iets wat je niet al te zwaar valt maar wat wel belangrijk voor je is. Bijvoorbeeld een lichte irritatie met de buren, of een schouder die vastzit. Neem dit als uitgangspunt, en gebruik je intuïtie bij het opsporen: waar bevindt dit zich in mijn lichaam, en wat wil het me zeggen? Neem daarvoor alle tijd die je nodig hebt.

Als je de locatie van de blokkade gevonden hebt, en je er eventueel ook informatie over hebt ontvangen, besluit je dat je het los gaat laten. Je geeft de energie die daar zit en die niet lekker stroomt volledig toestemming om er te zijn. Maar dan wel buiten jouw energieveld. Dus je geeft opdracht dat het zich gaat verplaatsen. Vervolgens laat je het heel ver weg de ruimte ingaan, waar niemand er last van heeft, en daar spat het uit elkaar en zet het zich om in nieuwe energie.

Met deze tool kan je de lagen waar je zit ‘in-gewikkeld’ laagje voor laagje afpellen. Sommige patronen zijn wellicht met één keer al opgelost, andere hebben wat vaker nodig; die hebben meer laagjes. Het is wel zo dat iedere keer dat je energie verplaatst hebt, het ook echt weg is. Het komt niet meer terug, dus dat gedeelte kan je afronden. Je zult merken dat als je deze tool gebruikt, er eerst iets op energie-niveau verandert. Bijvoorbeeld, in een situatie met de buren: je voelt je niet meer zo boos over die rommel die in het trappenhuis staat. En vervolgens kan het zich ook gaan uiten als een verandering in de fysieke vorm. Bijvoorbeeld: de buren komen zelf op het idee om te gaan opruimen, of ze brengen je heerlijke zelfgemaakte soep als je een keer griep hebt en je alleen thuis bent. Met energiewerk weet je dát er iets in positieve zin zal veranderen, maar hóe dat is vaak nog een verrassing.

Er bestaan veel verschillende manieren om blokkades en oude patronen op te lossen. Deze techniek heb ik voor de miniserie gekozen omdat het makkelijk te leren is, en je het direct zelf kunt toepassen.