Miniserie Leven vanuit je Essentie – Met positieve intentie je dag beïnvloeden

[divider line_type=”No Line” custom_height=”125″]

Met positieve intentie je dag beïnvloeden

[image_with_animation image_url=”2141″ alignment=”center” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”]

Wat is positieve intentie? Je kan intentie zien als bewust neerzetten, verklaren, wat je wilt: wat je wilt ervaren. Bij het met positieve intentie creëren van binnenuit gaat het dan vooral om de energie-kwaliteiten van datgene wat je wilt ervaren. Energiekwaliteiten zijn bijvoorbeeld: liefde, vrede, vreugde, vrijheid, ontspanning, plezier en geluk. Door je op die kwaliteiten te richten kan het een vorm gaan krijgen in je leven. Het is goed om open te houden in welke vorm het precies komt, en via welke weg. Dat is omdat er veel meer mogelijkheden zijn dan we vaak zelf kunnen bedenken, en het zou zonde zijn om die af te sluiten. Het kan bijvoorbeeld via situaties naar je toe komen die dag, of in interactie met mensen. Bijvoorbeeld je wilt ervaren dat waar je ook komt het is alsof er deuren voor je geopend worden. Het kan zijn dat iemand letterlijk de deur voor je openhoudt, en het kan ook zijn dat het zich uit in andere fijne meevallers en uitnodigingen.

Er wordt vaak gesproken van ‘aantrekken’, of ‘de wet van aantrekking’. Daarmee wordt bedoeld dat we met bewuste intentie en focus dingen die we willen kunnen aantrekken. En dat is op een bepaald niveau ook zo. Maar het is goed om je te realiseren dat alles wat je wilt al in jezelf aanwezig is. De energie, de essentie, van wat je wilt ervaren zit in jezelf: in je eigen bron. Door je aandacht te richten op die kwaliteiten worden ze geactiveerd. Wat gebeurt er op energie-niveau? De energie van datgene wat je wilt ervaren en jouw eigen energie worden een match. Soortgelijke energie trekt naar elkaar toe. Dus doordat jij bent afgestemd op die energie-frequentie, die energie uitstraalt, wordt soortgelijke energie die je wilt ervaren bij jou welkom, en kan het een vorm krijgen in je ervaring. Eigenlijk krijgt het dan door jou heen een uitingsvorm. Zo wordt je een kanaal voor positieve energie. En van energie die door jou heenstroomt zal er ook steeds meer vanzelf in je ervaring komen. Met de energie van vriendelijkheid is dit bijvoorbeeld heel duidelijk te zien: mensen die veel vriendelijkheid uitstralen ontmoeten ook veel vriendelijke mensen, worden steeds bevestigd dat er veel vriendelijkheid is, en zo versterkt het zich meer en meer. De energie van vriendelijkheid wordt op deze manier ook verder verspreid.

In de oefening die ik voor je heb ingesproken ga je energie vanaf boven je lichaam laten binnenstromen en via je handen naar buiten laten doorstromen naar een energiebal. Die bal vult zich tussen je handen met de energie-kwaliteiten die je die dag graag wilt ervaren. Het is mogelijk om de energie ook echt te voelen. Maar maak je geen zorgen als dit niet meteen het geval is; oefening baart kunst. Als de bal goed gevuld is, breng je deze rustig naar je lichaam. Bij je hart gaat het naar binnen, en verspreid de energie zich naar alle cellen van je lichaam, en dan vult het ook je hele energieveld. Van daaruit straalt het naar buiten, aan alle kanten om je heen. Dit is de energie die je vandaag uitstraalt, en die reflecteert in je ervaring. Je kan jezelf er af en toe aan herinneren, en je de bubbel van licht en positieve energie om je heen weer voor de geest halen. Maar ook zonder dat gebeurt het gewoon.

Ik raad je aan om de oefening een paar dagen achter elkaar te doen, zodat je de effecten snel kunt gaan merken en je de smaak te pakken krijgt. Het zal je verbazen hoe sterk en hoe snel het kan gaan werken. Aangename verrassingen worden je nieuwe ‘gewoon’. Bij voorkeur doe je de oefening in de ochtend, zodat je het direct meeneemt in je dag en je hele dag erdoor beïnvloed wordt. En dan vervolgens, na de oefening: met een open houding van nieuwsgierigheid en opmerkzaamheid… zien wat er gebeurt!